Illa desmenteix Budó: “Seguim en fase de confinament”

El ministre de Sanitat nega que hagin requisat material a Siemens i Montero reitera que el govern espanyol no contempla una recentralització de competències
Salvador Illa
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reiterat que "seguim en fase de confinament" en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, durant la qual també ha afirmat que les dades indiquen que "estem doblegant la corba". Una estona abans, durant la compareixença del govern català, la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, havia dit que el govern espanyol havia iniciat la "primera fase de desconfinament".

Illa, que ha tornata aclarir que les mascaretes repartides les darreres hores tenen com a objectiu protegir els treballadors en els casos que no es puguin assegurar les mesures principals, en particular la distància interpersonal, ha negat que el govern espanyol hagi comissat material de cap empresa, en referència a una informació segons la qual havia comissat un lot d'uns 2.000 tests adquirits per Siemens Gamesa per als seus empleats.

La portaveu i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha desinflat les expectatives aixecades pel vicepresident segon, Pablo Iglesias, sobre l'aprovació d'un ingrés mínim vital, del qual ha dit que esperen poder tenir enllestida en els pròxims mesos, i que no es pot improvisar ni dissenyar d'un moment a l'altre. S'ha remès, sobre aquesta qüestió, al compliment de l'acord de coalició del PSOE amb Unidas Podemos.

Pel que fa a una eventual recentralització de competències a partir els pactes que promou el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Montero ha insistit que l'executiu central no la contempla: "No va en el nostre ADN".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides