Nous enfrontaments entre ERC i JxCat en plena pandèmia de la Covid-19

Reprodueix vídeo

Nova picabaralla entre ERC i JxCat, socis de govern a l’executiu català. Al portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, no li han agradat les paraules pronunciades pel conseller d’Interior, Miquel Buch, sobre la vinculació que ell i altres alts càrrecs de la Generalitat entenen que hi ha entre les 1.714.000 mascaretes enviades pel govern central a la Generalitat i el 1714 (data en què va finalitzar el Setge de Barcelona en el marc de la Guerra de Successió), així com l’avís que ha efectuat el titular d’Interior a l’executiu central sobre un possible enviament de mascaretes associables amb el 1939 (data de la victòria del bàndol franquista en la Guerra Civil espanyola).

En aquest sentit, el diputat republicà al Congrés ha escrit una piulada on hi deia: “No. No es el Polònia”, referint-se al programa humorístic de TV3, i acompanyava el missatge amb un vídeo de la intervenció d’avui de Buch. A més, Rufian ha retuitat una piulada d’un usuari anomenat Modernet que ha escrit: “Feia temps que no passava tanta vergonya.”, refernit-se a les paraules del titular d'Interior. 

No són les primeres diferències visibles entre Rufián i Buch els darrers dies. El passat 8 d’abril, en saber que la Generalitat demanava 3,5 anys de presó per dos detinguts a Girona pels disturbis posteriors a la sentència del “procés”, Rufián va publicar un tuit en el que demanava una rectificació i una explicació del conseller Miquel Buch: “Es necesaria una rectificación y una explicación inmediata del Conseller Buch. En ese orden.

Les divergències al si del govern arriben pocs dies després del traspàs de la gestió de les residències de gent gran, anteriorment en mans del conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, i actualment controlades per la consellera de Salut, Alba Vergés, per la gestió dels geriàtrics durant la pandèmia. Dos dies més tard d’aquests fets, l’exdiputat d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà,  assegurava en una piulada: “És bo que l’oposició política a un govern sempre sigui responsable i, sobretot, en moments difícils, però és tan cert com difícil és que no caigui en comportaments oportunistes. Però més dolorosos són els tocs de deslleialtat i els atacs rebuts per ERC de socis de Govern”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides