Sanitat es reafirma en la fi de la reclusió total a partir de dilluns

El CCAES no creu que la mesura produeixi un increment "important" de la transmissió del coronavirus
María José Sierra
María José Sierra

La cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), María José Sierra, ha tornat a defensar aquest divendres l'inici del desconfinament, criticat pel govern català, quan ha reiterat que es tracta de tornar "a la situació de fa dues setmanes", de la qual destaca que hi havia "molt distanciament social".

Sierra, en la línia que va expressar aquest dijous, ha indicat que és la mateixa situació que va servir per "disminuir moltíssim la transmissió", i considera que donarà el mateix resultat. En aquest sentit, la responsable del CCAES ha afegit que "no tenim la sensació que aquestes mesures hagin d'augmentar d'una manera important la transmissió. Si no, no les prendríem".

A més, ha explicat que el Ministeri de Sanitat emetrà recomanacions per a les empreses, i ha insistit en l'opció del teletreball, si és possible. Per la seva part, ha destacat sobre el retorn d'alguns sectors a l'activitat que davant la més mínima sensació d'inici de símptomes, els treballadors es quedin a casa (o al lloc de treball, si s'hi ha desplaçat), que contactin amb el sistema sanitari i s'aïllin urgentment.

Pel que fa al moment del contagi dels darrers positius recollits als informes oficials, la cap d'àrea del CCAES ha recordat que des d'una infecció es produeix fins a l'inici de símptomes passen un màxim de catorze dies, i que encara passen alguns més fins que es diagnostica i més encara fins que es notifica al Ministeri. "Ara veiem casos que es van infectar fa dues setmanes o més", ha assenyalat. Per bé que les dades de nous casos notificats reflecteixen increments diaris de 5.000 o 6.000, Sierra ha explicat que, veuen que "les corbes realment estan baixant" gràcies a estimacions sobre l'inici de símptomes actual establertes a partir de "models matemàtics".

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari