Torra veu “una temeritat” aixecar el confinament sense tests massius

El president de la Generalitat també reclama a Pedro Sánchez el retorn de competències
Quim Torra participa en la reunió de presidents

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat que es mantingui el confinament total de la població, excepte els serveis essencials, a la reunió que aquest diumenge ha mantingut amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la resta de líders autonòmics. Una reunió on Sánchez els ha comunicat la seva petició de pròrroga de l'estat l'alarma durant 15 dies més, fins al 25 d'abril, però sense allargar el permís retribuït més enllà del 9 d'abril.

Torra ha traslladat a Sánchez la situació crítica que es viu a Catalunya, amb hospitals sobrecarregats i les UCIs al límit a causa del coronavirus i ha demanat mantenir el confinament total a excepció dels serveis essencials durant un període més llarg. Assegura el president de la Generalitat que, amb l'actual sobrecàrrega dels hospitals i la saturació a les UCIs, posar fi al confinament total "és una temeritat".

Torra ha traslladat la seva queixa a Sánchez perquè el sistema de subministrament centralitzat de material sanitari no ha funcionat. El personal sanitari no ha tingut al seu abast els EPIs que calien i això ha obligat a multiplicar els esforços per protegir a la gent que ha estat en primera línia en la lluita contra el coronavirus. Segons Torra, la Generalitat ha aportat el 90% dels recursos de què han disposat fins ara els hospitals catalans. Així, el president català reclama el retorn de les competències.

Per a Torra és important començar a plantejar un pla per dur a terme el desconfinament de forma coordinada, planificada i eficaç. Cal fer tests massius entre la població i també assegurar que es disposa dels fàrmacs suficients abans de plantejar la fi del confinament.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.