Sant Cugat vol l’UME per desinfectar residències i el Govern li denega

L'ajuntament, governat per ERC, PSC i CUP, va sol·licitar l'ajuda a la delegació del govern espanyol
UME

L'Ajuntament de Sant Cugat va enviar fa pocs dies una carta a la delegació del govern espanyol per sol·licitar ajuda de l'UME (Unidad Militar de Emergencias) de l'exèrcit per desinfectar les residències de gent gran de la ciutat. Una decisió acordada entre tots els partits de l'equip de govern –ERC MES, PSC i CUP– per donar resposta a una situació d'"urgència" que amenaça un dels col·lectius més vulnerables davant del coronavirus.

Com explica a Nació Digital la tinent d'alcalde de Drets Socials, Ciutadania i Salut de l'Ajuntament de Sant Cugat, Núria Gibert (CUP), la demanda ha estat "denegada" per la Generalitat, que és qui en última instància coordina les accions de l'UME.

Gibert explica que des del seu partit no són "partidaris" ni els "agrada veure els carrers militaritzats", però davant la disjuntiva de salvar vides, sempre demanaran ajuda "a qui faci falta".

D'altra banda, el tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Pere Soler, ha escrit un missatge a les xarxes socials en el que denuncia que la Generalitat "hagi frenat" l'actuació de l'UME a Sant Cugat. El portaveu del PSC critica que "cada dia que passa la negligència és més gran" i recorda que "estan en joc vides humanes".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.