Sanitat detecta menys pressió sobre les UCI

Fernando Simón apunta que ha començat la baixada de la corba
María José Sierra, responsable d'àrea del CCAES
María José Sierra, responsable d'àrea del CCAES

Fernando Simón i María José Sierra, responsables del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), han assenyalat que la pandèmia del coronavirus a Espanya segueix en "fase d'estabilització", i han destacat com a dada positiva un menor increment de les noves hospitalitzacions i dels nous ingressos en unitats de cures intensives (UCI). "Sembla que ja estem baixant", ha assenyalat Simón sobre la corba que reflecteix la incidència del coronavirus en les gràfiques, però ha recordat que cal "mantenir la tensió".

La pressió sobre les UCI, que centra les preocupacions manifestades pel Ministeri de Sanitat, i sobre els hospitals en general, "està millorant", ha indicat Sierra, que també ha recordat que cada Comunitat Autònoma presenta una afectació diversa. Madrid, que ha patit l'impacte del coronavirus més que cap altra, manté aquest dimecres la mateixa xifra d'ingressos acumulats en UCI de dimarts: 1.514.

Sierra ha indicat que l'anàlisi dels casos hospitalitzats els dóna una idea que les mesures de distanciament estan funcionant i quant al percentatge d'altes sobre l'acumulat de casos comunicats, d'aproximadament el 22%, ha dit que la progressió és "bona". Els responsables del CCAES han indicat que l'objectiu és assolir una reducció dels nous ingressos hospitalaris i en UCI suficient perquè el sistema de salut pugui garantir una cobertura adequada a cada pacient.

La xifra oficial de 864 nous casos d'aquest dimecres, la més alta reportada en un període de 24 hores a Espanya, mostra infeccions de fa dues o tres setmanes, ha aclarit Sierra.

Sobre eventuals reinfeccions, Simón ha respost que fins ara no tenen dades, per bé que li consta que poden haver-hi casos. Ha afegit, això sí, que hi ha articles científics discrepants sobre la qüestió.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.