Simón marca com a objectiu un descens que impedeixi el desbordament d’UCI

El responsable de Sanitat crida a assegurar la distància laboral i intrafamiliar per estabilitzar la reducció dels casos de coronavirus
Fernando Simón
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assenyalat com a objectiu en la lluita contra el coronavirus aconseguir un descens dels nous casos suficient per no desbordar les unitats de cures intensives (UCI).

En aquest sentit, ha tornat a destacar la importància del distanciament intradomiciliari en les llars compartides amb un afectat i de les mesures que minimitzen el contacte en l'àmbit laboral "per mantenir els contactes de risc en el nivell més baix que puguem".

Simón, si bé reclama prudència per la potencial distorsió que pot causar el retard de les notificacions, assenyala que l'increment de nous casos, que ha xifrat en el 14%, així com el de l'ús d'UCI i de les hospitalitzacions, es troba estabilitzat. També ha ressaltat que la xifra d'altes duplica, aproximadament, la de morts.

El responsable d'Alertes i Emergències Sanitàries ha anunciat que hi ha 9.444 professionals sanitaris afectats pel coronavirus, una xifra "alta comparada amb altres països", que ha reconegut que els preocupa.

Pel que fa als tests defectuosos retornats a un proveïdor xinès, Simón ha indicat que aviat en rebran de nous, de proveïdors fiables, per elevar les proves per sobre de les 15.000 a 20.000 que assegura que s'estan fent cada dia a Espanya.

Quant a les tasques de l'exèrcit a Catalunya, el general Miguel Ángel Villarroya ha especificat que la Unitat Militar d'Emergències (UME) ha actuat a set localitats catalanes, entre les quals Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona i Lleida. En canvi, ha respost que no té la dada de quants ajuntaments catalans han sol·licitat suport dels militars, més enllà d'indicar que la Generalitat remet aquestes peticions al "comandament d'operacions".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides