Els Mossos i les policies locals detenen 27 persones les darreres 24 hores per l’estat d’alarma

Els efectius policials han aixecat 3.300 actes a ciutadans en aquest període temporal de lluita contra el coronavirus
Miquel Buch
Miquel Buch

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb la col·laboració de les policies locals dels diferents municipis catalans, han detingut 27 persones les últimes vint-i-quatre hores i han aixecat acte a 3.300 ciutadans, mentre que han denunciat a cinc locals i n’han tancat dos dins de les restriccions decretades per l'estat d'alarma. Així ho ha informat el conseller d’Interior, Miquel Buch, el qual també ha assenyalat que en les darreres vint-i-quatre hores han identificat 8.700 persones i 4.500 vehicles.

Buch també ha informat que romanen aïllats 1.239 agents policials per presentar símptomes de malaltia, tant del cos de Mossos d’Esquadra com de les diferents policies locals, i que un total de 22 agents policials han donat positiu en la prova del coronavirus.

El conseller d’Interior ha assenyalat també que respecte el passat dilluns el tràfic ha disminuït un 60,7% a l’Àrea Metropolitana de Barcelona de sortida i un 64,6% d'entrada . Buch ha aprofitat la compareixença per recordar que el 112 és el telèfon d’emergències i que no és la direcció per fer-hi consultes o preguntes respecte el coronavirus. En aquests sentit, ha informat que quatre de cada deu trucades al 112 són per qüestions relacionades amb el coronavirus i ha demanat a la ciutadania que l’utilitzi únicament per emergències.

Per la seva part, la consellera de Presidència i portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, ha expressat que l’oferta del transport públic es troba en la forquilla del 40 al 60% i que només on ha convingut i en hora punta s’ha arribat al 75% de l’oferta habitual. Budó ha assenyalat que s’ha reduït el nombre d’usuaris entre un 65 i un 80% en hora punta i entre un 80% i un 90% a la resta de l’horari. A més, ha remarcat que s’ha anul·lat el servei del funicular de Montjuïc ja que hi ha autobusos que efectuen un recorregut similar.

En darrer lloc, la titular de Salut, Alba Vergés, ha manifestat que 74.000 catalans s’han donat d’alta de l’aplicació “Stop Covid19 CAT” que ha impulsat el govern català, la qual permet que professionals mèdics facin un seguiment de les dades enviades pels usuaris. En cas que els metges ho creguin necessari, activen els serveis d’emergències mèdiques.

Vergés ha notificat en la roda de premsa que 4.200 persones han estat catalogades com a “estat greu” segons la APP i que els serveis sanitaris han emprès les mesures corresponents. Per altra banda, 107.000 catalans han mostrat símptomes de caràcter lleu, fet que ha provocat que hagin estat derivats a l’atenció primària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides