Ada Colau secunda les mesures decretades pel govern Sánchez

Durant l'estat d'alarma l'Ajuntament de Barcelona garantirà els serveis més essencials
Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la declaració d'estat d'alarma que ha fet el Govern espanyol per contenir l'expansió del coronavirus i ha demanat a totes les administracions "treballar units tots a l'una sense excepció". En una compareixença des de casa seva, des d'on manté un aïllament preventiu, Colau ha assegurat que l'Ajuntament garantirà el funcionament dels serveis essencials (neteja, seguretat i serveis socials).

"A Barcelona ningú no quedarà sol ni desatès; ens en sortirem tots junts", ha afirmat l'alcaldessa, que ha insistit a la ciutadania que eviti "situacions de contacte físic amb altres persones". Colau ha signat un decret d'alcaldia que fixa quins són els serveis essencials de la ciutat. En aquest sentit, ha detallat que es mantindran els serveis d'àpats a domicili, els àpats per a menjadors per a persones grans (que es faran a domicili) i les beques  per a famílies vulnerables.

També ha explicat que es mantenen oberts els equipaments per a persones sense llar i que es garanteix l'atenció a les dones víctimes de violència masclista. A més s'ha reforçat el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i el servei de teleassistència.

En la compareixença, Colau ha afirmat que la crisi sanitària porta també a una crisi econòmica que afecta treballadors, autònoms, pimes… "Ningú no quedarà sol", ha dit l'alcaldessa. En aquest sentit, ha reclamat que "ben aviat" l'Estat i la Generalitat anunciïn "mesures ambicioses en l'àmbit econòmic per fer un escut social" que atengui especialment les famílies treballadores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides