Un brot de coronavirus a Igualada obliga a tancar els centres educatius

El contagi s'ha produït a l'hospital de la ciutat i afecta 20 persones, vuit d'elles professionals sanitaris
hospital igualada
hospital igualada

La conselleria de Salut de la Generalitat ha informat d'un brot de coronavirus a la ciutat d'Igualada. En concret, es tracta d'una concentració de casos a l'hospital de la capital de l'Anoia. Hi ha 20 persones contagiades, vuit d'elles professionals sanitaris. El Govern ha ordenat el tancament dels centres educatius tant a Igualada com als municipis pròxims: Jorba, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena.

"Apliquem aquestes mesures de contenció per prevenir davant d'aquest brot especial i diferent i que no té res a veure amb la resta del país", ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés. La clausura afecta escoles, instituts i campus universitaris. En el cas d'Igualada, també escoles bressol i casals cívics. A més, per protegir les persones més vulnerables, es restringeixen visites als centres de dia i residències de gent gran. "Hem d'anticipar-nos", ha dit la consellera, que és d'Igualada i ha comparegut acompanya per l'alcalde de la ciutat, Marc Castells.

Una persona que era a l'UCI, amb cures pal·liatives, ha mort a causa del Covid-19 i hi ha dues víctimes mortals més que estan en estudi i, per ara, no es poden vincular a aquest brot. També hi ha 250 contactes propers als contagiats, entre ells 200 sanitaris.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari