Un brot de coronavirus a Igualada obliga a tancar els centres educatius

El contagi s'ha produït a l'hospital de la ciutat i afecta 20 persones, vuit d'elles professionals sanitaris
hospital igualada
hospital igualada

La conselleria de Salut de la Generalitat ha informat d'un brot de coronavirus a la ciutat d'Igualada. En concret, es tracta d'una concentració de casos a l'hospital de la capital de l'Anoia. Hi ha 20 persones contagiades, vuit d'elles professionals sanitaris. El Govern ha ordenat el tancament dels centres educatius tant a Igualada com als municipis pròxims: Jorba, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena.

"Apliquem aquestes mesures de contenció per prevenir davant d'aquest brot especial i diferent i que no té res a veure amb la resta del país", ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés. La clausura afecta escoles, instituts i campus universitaris. En el cas d'Igualada, també escoles bressol i casals cívics. A més, per protegir les persones més vulnerables, es restringeixen visites als centres de dia i residències de gent gran. "Hem d'anticipar-nos", ha dit la consellera, que és d'Igualada i ha comparegut acompanya per l'alcalde de la ciutat, Marc Castells.

Una persona que era a l'UCI, amb cures pal·liatives, ha mort a causa del Covid-19 i hi ha dues víctimes mortals més que estan en estudi i, per ara, no es poden vincular a aquest brot. També hi ha 250 contactes propers als contagiats, entre ells 200 sanitaris.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides