Una jutgessa de Girona demana al Suprem que investigui Puigdemont per corrupció

L'expresident, assenyalat per la compra d'obres d'art en el cas de la gestió d'Agissa a partir d'una denúncia de la CUP
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona ha remès al Tribunal Suprem un escrit on atribueix a l'expresident català Carles Puigdemont "indicis de criminalitat" corresponents a la seva etapa d'alcalde de Girona i relacionats amb irregularitats detectades en l'empresa Aigües de Girona SA (Agissa).

Com volia la Fiscalia, la jutgessa ha remès una exposició raonada perquè el Suprem assumeixi la investigació contra Puigdemont, a qui atribueix els delictes de prevaricació, frau a l'Administració i falsedat documental.

En concret, Puigdemont es troba assenyalat en aquesta causa per la compra per 3,9 milions d'euros del fons del crític d'art Santos Torroella, que segons la jutgessa es va efectuar desviant fons d'un cànon extraordinari sobre l'aigua imposat als ciutadans, una maniobra que el consistori gironí, governat per les sigles successores de Convergència, ha negat.

La investigació del cas es va iniciar l'any 2015 a partir d'una denúncia de la CUP contra el conseller delegat d'Agissa, Narcís Piferrer, per administració deslleial: li atribuïa un suposat afavoriment de la part privada de la societat, que n'és el 80%.

Per la condició d'aforat de què gaudeix Puigdemont com a diputat al Parlament Europeu, la jutgessa de Girona ha havia de remetre la causa al Suprem perquè se'l pogués investigar. A partir d'ara, si el Suprem assumeix la investigació, haurà de tramitar el suplicatori, com ha fet en el cas sobre el procés, per demanar a l'Eurocambra que li aixequi la immunitat.

L'expresident, a través de Twitter, ha associat el fet que se'l vinculi a irregularitats a un "intent d'empastifar-me alegrement" i d'extradir-lo "com sigui", tot afirmant que "fa un any, quan van sortir informacions amb els mateixos elements que surten ara, el meu advocat va oferir al fiscal la meva declaració voluntària".

"Va dir que no m'estava investigant, i la va descartar. Ells sabran per quines raons han decidit esperar a aquest moment. Jo en tinc sospites més sòlides que les seves acusacions. Busquen extradició «com sigui»", sosté Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides