La Fiscalia estudia un moviment que pot accelerar el relleu de Torra

La inhabilitació s’executaria en menys d’un mes si el Suprem refusés el recurs del president català
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, pot perdre el càrrec per la via ràpida si el Tribunal Suprem assumeix un criteri que la Fiscalia rumia impulsar, ja que acceleraria la fermesa de la condemna d’inhabilitació dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons publica El Confidencial, la Fiscalia està valorant la possibilitat d’informar contra l’admissió a tràmit del recurs presentat per Torra contra la condemna dictada pel TSJC. 

Si la sala penal del Suprem fa seu el criteri de la Fiscalia, afegeix aquesta informació, la sentència esdevindria ferma en menys d’un mes i Torra quedaria inhabilitat i desplaçat de la presidència. Aquest fet també precipitaria la convocatòria d’eleccions que Torra va avançar sense especificar una data.

La nova fiscal general, Dolores Delgado, ha de dir la seva sobre aquest criteri que, segons explica El Confidencial, es basa en la previsió de l’article 885 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, segons el qual els recursos es poden inadmetre si presenten manifestament mancats de fonament.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari