L’ajuntament de Barcelona exigeix a la Generalitat que aturi els talls a la Meridiana

Albert Batlle diu que "no accepta lliçons del dret de manifestació" del conseller Buch
Unes desenes de persones tallant el trànsit a l'avinguda Meridiana
Unes desenes de persones tallant el trànsit a l'avinguda Meridiana

L'ajuntament de Barcelona està fart dels talls que grups independentistes porten fent des de fa 128 dies, cada vespre, a l'avinguda Meridiana de Barcelona per reclamar la llibertat dels líders independentistes empresonats per Tribunal Suprem després del judici contra el procés independentista.

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha exigit al conseller d'Interior, Miquel Buch, que desautoritzi els talls que cada dia es fan a unes de les principals vies d'entrada i sortida de la capital catalana. Interior defensa el dret de manifestació per permetre que els independentistes impedeixin la lliure circulació de vehicles per la Meridiana.

Albert Batlle ha avisat, en declaracions a TV3, al conseller Buch que "no accepta lliçons del dret de manifestació", afegint que "de lliçons les justes, és una activitat absolutament abusiva. Està perjudicant els veïns, els comerciants i els conductors. I en determinades ocasions està posant en risc la seguretat de les persones".

El responsable municipal afirma que "el dret a la manifestació té uns límits que el departament d'Interior no ha volgut plantejar per les raons que siguin", lamentant que qui dona la cara davant els ciutadans és la Guàrdia Urbana que ha de solucionar els problemes de trànsit que generen els talls independentistes.

La mateixa Guàrdia Urbana ha enviat fins a quatre informes a Interior en els quals demana que hi hagi un canvi d'ubicació i horari de la protesta, però també denuncien que hi ha manifestants que van encaputxats que fan fogueres, llencen pirotècnia i agredeixen els vehicles que estan bloquejats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides