Un jutge prohibeix per discriminatori penjar el llaç groc a l’Ajuntament de Barcelona

La simbologia considerada partidista no va tornar a l'edifici de Sant Jaume però es mostra en seus de districte
El balcó de l'Ajuntament, durant la Diada de Santa Eulàlia
El balcó de l'Ajuntament, durant la Diada de Santa Eulàlia

El Jutjat Contenciós-Administratiu número 6 de Barcelona obliga al govern municipal de Barcelona a retirar tots els símbols partidistes, com considera els llaços grocs, dels edificis de l’Ajuntament, publica El Mundo.

Segons aquesta informació, la justícia conclou que la presència d’aquests símbols va vulnerar drets fonamentals dels ciutadans, com el d’igualtat, ja que troba inqüestionable que es pengen “per recordar dirigents polítics i socials” condemnats pel Tribunal Suprem i, per tant, que són símbols partidistes que s’alineen amb un grup de ciutadans i, així, exclouen els altres de manera “inevitable”.

La mateixa sentència manifesta que l’exhibició de símbols com els llaços grocs “xoca frontalment i manifesta contra els principis de neutralitat institucionalitat i objectivitat als quals està sotmesa l’Administració Pública”.

L’Ajuntament de Barcelona, governat pels comuns i el PSC, no va tornar a penjar el llaç a l’edifici de la plaça de Sant Jaume després de les darreres eleccions, malgrat l’existència d’un acord municipal en aquest sentit. Tot i això, encara hi ha simbols en algunes seus de districte. La retirada del llaç a l'edifici consistorial se solia produir després d’una denúncia de la Junta Electoral en període de campanya. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides