Què no té ressò en l’independentisme?

Quim Torra

Més de dues setmanes després que Tsunami Democràtic hagi quedat en silenci a partir de la publicació de la seva darrera tirallonga de tuits, amb què assegurava que es prepara "per a una nova fase de protestes", ha aparegut un manifest signat per figures públiques i entitats independentistes a favor del president Quim Torra, que ha aconseguit, de moment, una repercussió molt minsa. L'impacte més destacat ha estat un esment a l'Ara.

Allotjat a fessentirlatevaveu.cat, el text proclama que "el president no es toca" i afirma que Torra està disposat a recuperar el que "hem anat perdent durant aquests tres-cents ignominiosos anys". Li expressen suport el politòleg Ramón Cotarelo, els historiadors Agustí Colomines i Josep Lluís Alay (cap de l'oficina de Carles Puigdemont) i el sociòleg Salvador Cardús, entre altres.

Crítics del procés a les xarxes han fet befa a partir del fet que es presenta els signants com a "intel·lectuals", perquè hi apareixen entre ells l'actor Toni Albà, l'actriu i exestrella de TV3 Lloll Bertran, el pseudohistoriador Víctor Cucurull i Anna Puigdemont, germana de l'expresident.

Pel que fa a les entitats, signen el manifest gairebé una quarantena de territorials i sectorials de l'ANC, així com el grup Koiné, la Intersindical-CSC, Miquelets al Combat i Pirinencs amb Puigdemont, entre altres col·lectius. Les persones físiques adherides a aquest manifest, que porta la data del 26 de gener i accepta adhesions del 2 al 10 de febrer, eren gairebé 2200 aquest dimecres.

La manca de ressò i d'alguns noms destacats del moviment (no hi ha Pilar Rahola, Marcel Mauri i Elisenda Paluzie, per exemple) sobten encara més en un moment marcat per la discòrdia parlamentària entre JxCat i ERC per la inhabilitació de Torra com a diputat.

El manifest demana a JxCat, ERC i la CUP que no acceptin que Torra perdí l'escó, i el ple parlamentari ha acordar presentar un recurs al Tribunal Suprem. El manifest també alertava que, en cas contrari, "no restarem en silenci, impassibles, ni ens resignarem a veure, altra volta, trepitjats i vulnerats els nostres drets polítics".

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari