Comuns i PSC aprofiten la taula de diàleg per reclamar noves eleccions

Asseguren que l'actual Govern de Quim Torra no està capacitat per liderar la negociació amb l'Estat
Reunió prèvia a la taula del diàleg

El Palau de la Generalitat ha acollit aquesta tarda la tercera reunió de la taula catalana de diàleg. A la sortida, Jéssica Albiach, cap de files de Catalunya en Comú Podem, ha assegurat que l'únic acord és que hi haurà una nova reunió, i ha certificat que no hi ha un pla de treball definit. En tot cas, Albiach ha indicat que s'ha obert un nou context gràcies al pacte entre el PSOE i Podem a Madrid, avalat per ERC en la investidura. Malgrat això, la demanda que ha fet és clara: convocar eleccions a Catalunya.

El PSC també ha reclamat convocar ja les eleccions catalanes perquè, segons expliquen i coincideixen amb els comuns, la legislatura està esgotada.

D’altra banda, el president Quim Torra ha traslladat als partits presents a la trobada que no hi ha cap motiu per avançar les eleccions catalanes.

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, els comuns i el PSC s'han trobat en una cimera al Palau de la Generalitat per preparar les negociacions que han d'engegar els governs català i espanyol. El president Torra havia convocat totes les formacions amb representació al Parlament, però la CUP, el PP i Ciutadans han decidit no assistir-hi.

Encapçalada pel president Torra i el vicepresident Pere Aragonès, a la trobada també han assistit la consellera Meritxell Budó i la consellera de Justícia, Ester Capella. Per part dels grups hi han participat Albert Batet i Gemma Geis (JxCat), Sergi Sabrià i Anna Caula (ERC), Miquel Iceta i Ramon Espadaler (PSC-Units), i Jéssica Albiach i Susanna Segovia (CatECP).

La trobada arriba abans de la reunió que el president de la Generalitat i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han de tenir els pròxims dies.

Dimecres d'aquesta setmana, Torra ja es va reunir amb els partits i entitats independentistes pensant també en les negociacions amb el govern espanyol, a partir del pacte d'investidura PSOE-Esquerra.

El Govern, tal com va acordar amb els partits i entitats independentistes aquest dijous després d'una reunió de dues hores també a la Generalitat, portarà a la mesa de negociació amb l'Estat dues propostes: autodeterminació i amnistia.

Abans que arrenqui la mesa entre executius, Torra s'ha de reunir amb Sánchez. Els dos presidents ja han parlat dues vegades per telèfon per adobar el terreny de la trobada, que encara no té data ni lloc.

El PSC adverteix que el president no pot representar "només" l'independentisme en les converses que s'han d'obrir amb l'Estat per trobar una solució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides