Salvador Illa, nou ministre de Sanitat

Moncloa ja quasi té completat el Consell de Ministres
Salvador Illa

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, serà el ministre de Sanitat del nou govern de Pedro Sánchez. Fonts dels socialistes catalans confirmen que Illa serà el ministre del PSC al Consell de Ministres de l'executiu de coalició del PSOE amb Unides Podem i substituirà al capdavant de Sanitat María Luisa Carcedo.

Illa és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i té un màster en direcció d'empreses a l'IESE. Va ser alcalde de La Roca del Vallès entre el 1995 i 2005 i ha ocupat càrrecs a l'administració de la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona, així com en el grup municipal del PSC a la capital catalana.

Des de novembre de 2016 és secretari d'Organització del PSC al costat del líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta. Recentment, Illa ha format part de l'equip negociador dels socialistes amb ERC per tancar l'acord que ha facilitat la investidura de Sánchez com a president de l'executiu espanyol.

Així, Moncloa ha confirmat que onze dels ministres que van formar el Govern de Sánchez després de la moció de censura contra Mariano Rajoy continuaran en els seus càrrecs i que sortiran María Luisa Carcedo, fins ara ministra de Sanitat, José Guirao, exministre de Cultura, i Dolores Delgado, fins ara en Justícia. Falta per saber qui es posarà al davant de carteres com Justícia i Cultura.

Per tant, fins ara els ministres anunciats son: Carmen Calvo, vicepresidenta de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria; Nadia Calviño, vicepresidenta d'Economia i Transformació Digital; Pablo Iglesias, vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030; Teresa Rivera, vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràtic; Fernando Grande-Marlaska, ministre d'Interior; María Jesús Montero, ministre d'Hisenda i Portaveu del Govern; José Luís Escrivà, ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions; Arancha González Laya, ministra d'Afers Exteriors, UE i Cooperació; Yolanda Díaz, ministra de Treball; Reyes Maroto, ministra d'Indústria; Isabel Celaá, ministra d'Educació i Formació Professional; Margarita Robles, ministra de Defensa; José Luís Ábalos, ministre de Foment; Manuel Castells, ministre d'Universitats; Pedro Duque, ministre de Ciència; Alberto Garzón, ministre de consum; Irene Montero, ministre d'Igualtat, i Luís Planas, ministre d'Agricultura.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari