La Guàrdia Civil sabia abans de l’1-O que actuarien en un institut

El sergent que va rebre l'impacte d'una cadira el dia del referèndum ha declarat avui al jutjat de Manresa
La Guàrdia Civil va carregar a l'institut Quercus

La Guàrdia Civil sabia amb dos dies d'antelació que actuaria a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages. El sergent del cos que va rebre l'impacte d'una cadira, una imatge que es va viralitzar, ha declarat aquest dilluns al jutjat de Manresa com a testimoni.

L'advocat de la defensa, David Casellas, ha explicat a l'ACN que es tracta d'una "revelació important", ja que fins ara "sempre s'havia dit que s'havien reagrupat els agents el mateix dia i des d'allà se'ls havia dit on havien d'anar".

Segons ha explicat el mateix advocat, el sergent, que estava al capdavant d'un dels grups de reserva i seguretat que va actuar al Quercus, també ha assegurat que en una de les reunions prèvies a l'operatiu se'ls va llegir, de forma íntegra la interlocutòria del TSJC en la qual s'ordenava mantenir la pau social i no només la part dispositiva, que és la que ordenava impedir l'obertura de col·legis electorals, tancar els que haguessin obert i requisar el material relacionat amb el referèndum.

El sergent també ha explicat que en l'operatiu destacava la presència d'un capità a qui la defensa demanarà que se'l citi a declarar en condició d'investigat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides