Quin és el referent de moda sobre l’autodeterminació al Palau de la Generalitat?

Quin és el referent de moda sobre l'autodeterminació al Palau de la
Quin és el referent de moda sobre l'autodeterminació al Palau de la Generalitat?

La regió autònoma insular de Bougainville (uns 234.000 habitants), gràcies al referèndum que ha celebrat aquest 11 de desembre per separar-se de Papua Nova Guinea. El resultat, segons el director de comunicació del govern de la Generalitat, Jaume Clotet, és "tan contundent" que la comissió responsable de la votació "no ha calculat els percentatges: 3.043 vots a favor de més autonomia i 176.928 a favor de la independència".

Clotet, que ja era alt càrrec de comunicació de la Generalitat durant les presidències d'Artur Mas i Carles Puigdemont, ha rematat el seu tuit dient: "Per cert, agressions a votants, 0"

Quan la professora de Ciència Política Àstrid Barrio li ha recordat que la votació s'ha produït després d'una guerra civil i de "més de 20.000 morts", Clotet ha replicat: "Estàs dient que el preu a pagar per un referèndum és una guerra civil? O estàs vinculant la independència amb un conflicte armat? El que s'infereix del teu tuit no només és demagògic sinó impropi d'algú amb la teva sòlida formació acadèmica".

Barrio ha respost: "T'estic dient que donis tota la informació". I Clotet ha respost que no havia fet "res més" que donar el resultat, i que "posats a explicar", que la politòloga expliqués el paper jugat per Papua Nova Guinea a Bougainville.

Es tracta, en qualsevol cas, d'un indret a l'altra banda del planeta que ha assolit una certa fama en el marc del procés gràcies a figures indepes i mitjans propers a Carles Puigdemont i Quim Torra. A la mansió de Waterloo, de fet, han penjat la bandera de Papua Occidental, per mostrar-li suport en el seu conflicte amb Indonèsia, que fa dècades que s'arrossega.

Aquests afers remots tenen eco a Catalunya sobretot gràcies a l'historiador i cap de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay. A la discussió de Clotet i Barrio sobre Bougainville s'ha sumat l'assessor de Torra Aleix Sarri. "Mentalitat predemocràtica. Prou treure xifres de morts a passejar per espantar la gent", ha acusat Barrio.

"Uns en diuen mentalitat predemocràtica. Altres en diem aportar dades i que cadascú jutgi. No només exhibir aquelles que interessen i amagar les altres", ha conclòs la politòloga.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari