Herrero va dir que facturava “trapis” amb Borràs

L'adjudicatari de la ILC investigat retrata el seu vincle amb l'exconsellera en una conversa gravada el 2017
Laura Borràs
Laura Borràs

El cas sobre les presumptes irregularitats en 18 adjudicacions de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que assenyala la que va ser la seva directora, l'exconsellera de Cultura Laura Borràs, inclou en el sumari una conversa telefònica del principal investigat i receptor dels contractes sota sospita, Isaías Herrero, que retrata el seu vincle amb Borràs.

Segons han revelat mitjans com El Periódico i El País, en una conversa telefònica del 2017 intervinguda pels investigadors, Herrero afirma: "Amb Borràs, amb la cap, facturo amb la cooperativa i facturo uns trapis per allà".

Així mateix, aquesta comunicació posa de manifest que aquest informàtic, que va col·laborar en un màster impartit per Borràs, estava preocupat per si l'exconsellera deixava el càrrec a la ILC, ja que va dir que "el fotut és si Borràs deixa de ser directora" i "comencessin a sortir merders". "Jo he de fer un pressupost bo i… o sigui, he de fer dos pressupostos bons i quatre de no bons", hi afirmava.

"Escolta i si Borràs, perquè és clar, aquesta té números de ser Govern […] Imagina-te-la de ministra de Cultura i a mi donant-me feina d'això; de puta mare", va dir Herrero a un soci seu.

El cas dels contractes de la ILC està ara pendent d'un informe de la Fiscalia, sol·licitat pel Tribunal Suprem, a qui la titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, Sílvia López Mejías, ha remès la causa, ja que Borràs està aforada perquè és membre de la Diputació Permanent del Congrés.

La jutgessa López Mejías, en l'escrit que ha remès al Suprem, troba que la conducta de Borràs pot ser constitutiva de delictes de prevaricació administrativa, malversació de fons públics, frau administratiu i falsedat documental.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides