Els alcaldes ‘indepes’ alcen la vara

El president de la Generalitat, Quim Torra, els ha reunit a Palau i ha arengat: "Ho tornarem a fer"
Trobada d'alcaldes independentistes
Trobada d'alcaldes independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit avui amb uns 800 alcaldes independentistes per mostrar de nou el seu rebuig a les condemnes del judici del procés. Ha qualificat la sentència d'ignominiosa i ha defensat l'autodeterminació: "El nostre compromís amb tornar a exercir l'autodeterminació no tindrà retorn".

Es tracta de l'enèsim acte institucional contra la sentència del procés. Els alcaldes, vara en mà, han lliurat les mocions aprovades pels seus respectius ajuntaments contra la sentència del procés.

Torra ha protagonitzat el discurs central de l'acte. Al costat d'ell han assistit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; el president del Parlament, Roger Torrent, el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat una de les baixes més notables.

Demana el president "superar la dinàmica de la queixa i la lamentació" davant del moment clau en el qual es troba l'independentisme i prendre la iniciativa. "Només junts podem acabar el que vam començar", ha arengat Torra, que ha demanat unitat per fer que l'Estat se senti a dialogar.

Els alcaldes ja van desembarcar a Palau el 2014 i el 2017 per fer costat al 9-N i al referèndum de l'1-O; aquesta vegada no s'han trobat abans a l'Ajuntament de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides