Torra demana Sánchez d’aprofitar la seva visita a Barcelona per parlar

El president català retreu al president espanyol que el truca "i no s'ha volgut posar"
Quim Torra

El president català, Quim Torra, no aconsegueix que el president en funcions del govern central, Pedro Sánchez, respongui a les seves peticions per parlar sobre la crisi catalana. Però Torra insisteix en el fet que els dos mandataris es posin en contacte i ha enviat una nova carta a Sánchez aquest mateix dilluns en la qual li retreu que "aquest cap de setmana li he trucat dues vegades i no s'hi ha volgut posar", afegint que "em sembla que no és un bon signe de voluntat de diàleg".

En la carta, Torra es torna a dirigir a Sánchez amb la voluntat de trobar-se aquest mateix dilluns després que el cap de gabinet de Torra, Jordi Moreso, hagi intentat parlar amb el cap de gabinet de Sánchez, Iván Redondo, sense que aquest tampoc hagi agafat el telèfon, segons explica La Vanguardia.

Torra li ha dit a Sánchez que "aprofitant que hem sabut a través dels mitjans de comunicació de la seva visita a Catalunya, em poso a disposició per tenir una reunió avui mateix" i que "havent enviat aquesta carta, tornarem a posar-nos en contacte amb vostè telefònicament per a tornar a oferir un diàleg sense condicions".

El president català, però, ha aprofitat per respondre també els retrets que li ha enviat Sánchez en una missiva anterior, dient-li que el deure de qualsevol governant d'un Estat democràtic és el de "respectar i fer respectar els drets humans, civils i polítics dels ciutadans" i que "a Catalunya s'han vulnerat aquests drets de manera sistemàtica per raons ideològiques".

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari