El Suprem avala l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos

La família anuncia que presenta un recurs davant del Constitucional
Valle de los Caídos
Valle de los Caídos

El Tribunal Suprem ha avalat l’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos i el seu trasllat al cementiri de El Pardo. L’Alt Tribunal ha pres aquesta decisió després que ho demanés l’Advocacia de l’Estat i, així, ha retirat les mesures cautelars que havien demanat la Fundació Francisco Franco, l’Associació de la Defensa del Valle de los Caídos i la comunitat benedictina que regeix el temple per aturar aquest trasllat. La família del dictador, per la seva part, ha anunciat un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional (ja va perdre davant del Suprem) i sol·licitarà mesures cautelaríssimes per frenar el trasllat de les restes del dictador fins que els magistrats del Constitucional valorin el fons de l’assumpte.

Amb aquestes resolucions del Suprem, el Govern de Pedro Sánchez pot acordar l’execució del trasllat quan ho cregui convenient. La vicepresidenta, Carmen Calvo, ha assegurat que es farà abans del 10 de novembre.

A més el Suprem recorda al prior, Santiago Cantera, que l’article 118 de la Constitució obliga a tothom a complir les sentències fermes. Cantera va assegurar que ell no deixaria que es fes l’exhumació. Segons el Suprem, no fa falta cap llicència d’obres per aquest treball i autoritza l’acord del Consell de Ministres perquè es pugui accedir a la tomba del dictador.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.