Quins alcaldes de JxCat s’han barallat?

Marc Castells amb Valentí Junyent

Els de Manresa, Valentí Junyent, i el d'Igualada, Marc Castells. Confirmant antigues rivalitats entre veïnes capitals de comarca, Junyent va retreure fa uns dies a Castells "competència no lleial" en temes universitaris. Tot i no citar el nom de la capital de l'Anoia, va quedar clar que el del Bages es referia a la política universitària desenvolupada al llarg d'aquests anys pel govern de Castells. Concretament es referia a la seva negativa d'entrar a formar part de la federació universitària entre Vic i Manresa (UVic-UCC) i a l'aposta de fer la competència oferint estudis de la Universitat de Lleida (UdL).

No ha trigat Castells a respondre Junyent. Ho ha fet amb una frase no molt conciliadora: "A Manresa alguns tenen igualadinitis aguda". Per després afegir que la "igualadinitis aguda" que pateix Manresa ve del fet de "veure que Igualada va guanyant en competitivitat". Segons Castells, "Igualada s'està recuperant i s'està convertint en un referent respecte com estava anys enrere, cosa que a algunes ciutats no els fa gràcia".

Castells ha contestat així unes declaracions que va efectuar Junyent durant la presentació oficial a la Fundació Universitària del Bages de la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient de la UVic-UCC i que tindrà la seva seu al campus Manresa. A la seva intervenció Junyent va assegurar que s'està creant una infraestructura territorial de coneixement, i que l'èxit de la federació universitària entre Vic i Manresa és incontestable. "Hi som els qui hi volem ser. Els qui no, i a més a més fan una competència no lleial, ho poden reconsiderar", va manifestar l'alcalde.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari