El jutge envia a la presó els set CDR

Se'ls imputa tinença d'explosius, estralls en grau de conspiració i integració en organització terrorista
Els acusats han declarat avui a l'Audiència Nacional

El jutge de l'Audiència Nacional creu que els set independentistes detinguts dilluns formaven part d'una organització terrorista anomenada Equip de Resposta Tàctica (ERT). Per això ha decretat presó provisional sense fiança per tots set. El jutge Manuel Garcia Castellón ha comprat tot l'argumentari de la Fiscalia.

El jutge acusa els set detinguts d'haver comès els delictes de pertinença a organització terrorista, tinença d'explosius i conspiració pel delicte d'estralls. Creu que hi ha indicis que els arrestats formaven part d'ERT, vinculats als CDR. Una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via, inclosa la de la violència.

El jutge els envia a la presó perquè creu que hi ha risc de fugida i de destrucció de proves. Tot apunta que ara els traslladaran al centre penitenciari de Soto del Real.

El titular del Jutjat d'Instrucció 6 mantenen la causa sota secret mentre s'analitza la nombrosa documentació confiscada en aquesta operació judicial.

D'aquests set detinguts, cinc s'han negat a declarar davant el jutge. Segons fonts de la defensa, s'han limitat a negar les acusacions que se'ls imputen. Els altres dos sí que han optat per contestar les preguntes, defensats per advocats d'ofici. Aquests dos arrestats ja van reconèixer que estaven preparant accions contundents però van negar haver tingut mai ni la voluntat ni la capacitat de provocar actuacions que es puguin qualificar de terroristes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides