Quina substitució no s’atreveix a fer la directiva del Barça?

José Mari Bakero
José Mari Bakero

Per més que s'hagi realitzat una campanya de renovació i acoblament del futbol base del FC Barcelona aquest estiu, la veritat és que l'estructura segueix sent  dirigida més o menys per es mateixes persones que abans, sense que l'arribada de Patrick Kluivert hagi suposat un canvi significatiu en la cadena de comandament i en les funcions de cadascú.

La novetat, en efecte, és Patrick Kluivert, exjugador del Barça durant els temps de Louis van Gaal com a entrenador del primer equip, futbolista espectacular pel seu talent i intuïció ofensiva però que, per descomptat, no va sorgir del planter del Barça ni pot dir-se que en el seu moment mostrés el més mínim interès a integrar-se en l'estructura formativa. No almenys fins que fa uns pocs anys va restablir la seva residència a Catalunya i es va dedicar a bastonejar les portes de club a la recerca d'un lloc de treball i una plaça per un dels seus fills en el futbol base.

Més o menys com el seu antecessor en un càrrec que, de fet, segueix ostentant José Mari Bakero, nomenat a l'estiu del 2017 com a substitut de Pep Segura quan aquest va ascendir al càrrec de mànager general. Tampoc Bakero prové del planter, però va estar pressionant fins a aconseguir un càrrec que li dóna el control absolut del Barça B i els dos Juvenils, A i B, mentre que la resta queda sota la tutela de Guillermo Amor, Jordi Roura i Aureli Altimira, que són els que realment controlen el dia a dia de la Masia de Sant Joan Despí.

Dos anys després, però, Bakero segueix sent una persona complicada de tracte i d'encaix que, a l'hora de la veritat, no ha donat l'impuls esperat al filial ni a la resta dels equips sota la seva responsabilitat.

Els directius, no obstant això, tampoc s'han atrevit a prescindir dels seus serveis i s'han limitat a no enfrontar-se al problema i a inventar-se un càrrec de director del planter, adjudicat a Patrick Kluivert, el nouvingut amb menys experiència i èxits al seu historial. Tant és així que a l'organigrama oficial, malgrat que Kluivert va ser presentat com a cap el 29 de juliol passat, el seu nom encara no apareix en cap càrrec ni epígraf. No hi és.

Al club no s'hi han atrevit pel que pugui passar, ja que el contracte de Bakero està ben lligat i encara que de portes enfora s'ha convertit en el secretari tècnic del Barça B tampoc apareix com a tal enlloc. Bakero segueix sent, per tant, l'home més fort del futbol base encara que a totes les fotos de presentació de nous jugadors qui apareix és Kluivert.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari