Barcelona construeix els primers pisos amb contenidors de vaixell

L'invent ja ha estat utilitzat en diverses ciutats europees
Contenidors de vaixell reciclats per fer habitatges

Una solució arquitectònica utilitzada en diverses ciutats europees, com ara Amsterdam o Copenhaguen, per exemple, arriba a Barcelona. Es tracta d'habitatges en contenidors de vaixells reciclats.

L'anunciada construcció de tres promocions públiques d'allotjaments provisionals amb aquest sistema, a manera de prova pilot, que ha patit diversos retards, comença a concretar-se a Ciutat Vella. Aquest dilluns ha començat a instal·lar-se el primer mòdul.

La previsió de l'Ajuntament de Barcelona i de la constructora és que els treballs es desenvolupin durant tres mesos perquè a finals d'octubre els dotze apartaments d'una o dues habitacions (de 30 i 60 metres quadrats de superfície, respectivament) estiguin a punt per albergar famílies que es troben en situació de vulnerabilitat.

"L'objectiu és reduir la pressió sobre la taula d'emergència amb aquests allotjaments que es poden construir de manera ràpida, barata i sostenible", ha destacat Laura Pérez, tinent d'alcalde de Drets Socials i aquests dies alcaldessa accidental.

Encara que inicialment estan pensats per a famílies vulnerables, l'edil ha deixat oberta la possibilitat d'incorporar altres col·lectius en el futur, com els joves.

La intenció de l'Ajuntament és que aquests mòduls, que estima tenen una vida útil de 75 anys, similar a la dels immobles convencionals, es col·loquin en solars que han de tenir habitatge públic i que només estiguin allà fins que es posi en marxa l'edificació definitiva. Llavors, es traslladaran a altres terrenys de similars característiques perquè segueixin complint la seva funció.

Així, ha recordat Pérez, una mateixa família no hauria de residir en aquest allotjament més de cinc anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides