Junqueras manté la “mà estesa” al PSOE per evitar que pacti amb la dreta

El líder republicà diu: "Ens empenyien a votar amb la dreta extrema i no hem caigut en el parany"

Oriol Junqueras assegura que els republicans no afavoriran un govern espanyol "beneït per un Ibex que ha deixat ben clar, per activa i per passiva, que el seu escenari és un pacte del PSOE amb la dreta" i garanteix "mà estesa sempre" per evitar-ho.

En una carta oberta a la militància des de la presó de Lledoners, Junqueras celebra "la maduresa i responsabilitat" d'ERC, EH Bildu i el PNB en abstenir-se en la investidura de Pedro Sánchez i defensa el paper que estan jugant a Madrid.

"No era fàcil. Ens empenyien a votar amb la dreta extrema i no hem caigut en el parany", sosté el president d'ERC, per a qui "només hi ha dos escenaris" possibles a l'Estat: "O un govern del PSOE i Podem o un govern del PSOE en solitari amb l'abstenció del PP o Cs.

Tot i que creu que el PSOE no té "la valentia imprescindible per iniciar un diàleg debò", garanteix que els republicans es mantindran ferms "en contra d'un govern de la dreta extrema" i que tindran "mà estesa passi el que passi".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari