Sánchez va a la investidura sense el suport explícit dels d’Iglesias

Unidas Podemos denuncia que el PSOE només els ofereix ministeris simbòlics
Pedro Sánchez

Pedro Sánchez s'enfronta aquest dilluns al debat d'investidura de la presidència del govern central amb les negociacions encara obertes amb Unidas Podemos. Des de la formació que lidera Pablo Iglesias s'ha denunciat que els socialistes només els ofereixen una vicepresidència simbòlica i diferents ministeris buits de competències per poder fer política. El que és segur és el vot negatiu que rebrà Sánchez per part dels partits de la dreta del Congrés dels Diputats, concretament del PP, Ciutadans i Vox.

Està per veure què faran els partits nacionalistes i independentistes, tot i que en el cas d'ERC, PNB i EH Bildu ja han apuntat que no seran una barrera per un govern socialista si hi ha acord amb Unidas Podemos, i que en aquest escenari els diputats de les d'aquestes formacions s'abstindran. També no està clar quin serà el sentit del vot dels diputats de JxCat, formació que ha dit que esperarà a escoltar el candidat a president del govern.

El calendari previst per a aquest debat contempla que després de la intervenció d'aquest matí de Sánchez, a la tarda intervinguin totes les forces representades al Congrés. Demà dimarts es farà una primera votació en la qual tot apunta que Sánchez no obtindrà la majoria absoluta necessària. Serà dijous quan es faci una segona votació, en la qual amb els 165 vots dels diputats del PSOE i d'Unides Podemos, Sánchez podria ser investit president per majoria simple.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari