El Suprem es queixa al TJUE per les euroordres frustrades

Atribueix a la justícia belga i a l’alemanya una “erosió” dels “pilars” de la confiança mútua
Manuel Marchena

El Tribunal Suprem ha aprofitat la consulta que va remetre al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre Oriol Junqueras per emetre crítiques contra el comportament de la justícia belga i l’alemanya amb relació a les euroordenes amb que va reclamar l’expresident català Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig.

El Suprem, segons revela El Mundo, critica que les resolucions dels tribunals de Bèlgica i d’Alemanya s’han basat en “argumentacions de difícil comprensió”, i que han tingut com a efecte una “erosió” dels “pilars” que aguanten “el principi de la mútua confiança”.

Pel que fa a la reclamació de l’entrega de Puigdemont pel delicte de rebel·lió, en particular, el Suprem troba que la justícia alemana hauria d’haver considerat que aquest delicte presenta variacions entre països en funció dels conflictes interns i externs que han viscut. També retreu al tribunal alemany que va “oblidar” la normativa de l’euroordre i la jurisprudència del TJUE.

El mateix diari indica que el TJUE, amb seu a Luxemburg, no s’ha de pronunciar sobre la queixa del Suprem contra la resposta dels tribunals belga i alemany a les euroodres quan resolgui l’afer sobre Junqueras i la immunitat, però apunta que ho pot fer en el futur.

Fonts del Suprem citades per El Mundo, a més, consideren que una sentència condemnatòria en el cas de l’1-O seria una base sòlida per reactivar la reclamació de l’entrega de Puigdemont i els seus exconsellers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari