Pascal negocia un nou partit amb exconvergents

La descomposició de l’espai postconvergent no s’atura. Els desencontres entre els moderats del PDECat, els nostàlgics de la CDC liberal, els desencantats amb la deriva independentista, els partidaris de Carles Puigdemont, els fidels a Quim Torra, els que només responen a JxCat, els alcaldes que viuen de la marca i els joves de la JNC són tants que s’han tornat innombrables. Els quadres intermedis del partit han perdut el compte de quantes vegades han hagut d’intercedir entre companys perquè l’espai no es trenqui al territori. I les diferents faccions de la cúpula, mentrestant, no es posen d’acord pràcticament en res.

Tant és així que una de les víctimes de les lluites internes, l’excoordinadora del PDECat, Marta Pascal, ja s’ha decidit a deixar el partit i muntar-ne un altre de caire més moderat, liberal i sense tenir la unilateralitat a la vista. Per fer-ho està contactant amb antics membres del PDECat, de CDC i d’Unió per temptejar el terreny i comprovar si pot aglutinar espais de dissidència postconvergent que s’han format. Així, fonts coneixedores de les reunions asseguren que Pascal ja s’ha vist amb gent com Antoni Fernández Teixidó, Roger Muntañola, Santi Vila o l’ara diputat del grup socialista Ramon Espadaler. Els recels entre ells, però, sembla que de moment no permeten que les converses arribin a produir un fruit clar. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.