La intervenció final de Junqueras omet la independència

L’exvicepresident cita, en canvi, el republicanisme entre les seves conviccions
Oriol Junqueras

Ni l’independentisme ni el sobiranisme han estat citats explícitament per l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras durant la seva darrera intervenció en el judici als dirigents del procés, que conclou aquest dimecres.

Després de citar el Canzoniere de Petrarca per reivindicar la necessitat d’escoltar i llegir, Junqueras ha explicat que la seva dedicació a la política, que ha etiquetat de “tardana”, té com a motivació una vocació de servei per constriuir “un món millor”.

Pel que fa a les seves conviccions polítiques, s’ha referit específicament a les seves conviccions “democràtiques, cíviques, pacífiques i republicanes”, i també ha citat les seves conviccions “cristianes” entres aquelles que “tinc i que mantinc”. Seguidament, ha manifestat que comparteix les conviccions d’aquells “que creuen que votar o que defensar la república des d’un parlament no pot constituir delicte”.

Per últim, tot reiterant com va fer al principi del judici el seu compromís amb “la bondat i el respecte a la dignitat humanes”, i admetent que tot polític comet errades, ha rebutjat “la mala política que nega el diàleg, la negociació i l’acord, i que… entenc que els ha traspassat a vostès -en al·lusió als membres del tribunal- la responsabilitat de dictar sentència”. “Crec que el millor per a tots, per a Catalunya, per a Espanya i per a Europa, per a tots, seria tornar la qüestió al terreny de la política”, mentrestant, ha afegit que es dedicarà a promoure “la democràcia, la convivència i el bé comú”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides