L’advocada de Forcadell esgrimeix la Moleskine

Reprodueix vídeo

Olga Arderiu, l'advocada defensora de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, ha exposat en el seu informe final aquest dimecres que la cambra catalana va acatar "absolutament" el 155. A més, ha assenyalat que "no és cert" que la declaració d'independència fos publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), contradient la Fiscalia.

Arderiu, que ha demanat l'absolució de Forcadell, ha assenyalat que s'ha mirat d'"exagerar" el paper de l'expresidenta del Parlament, de qui assegura que se la jutja per qui és i no pel que va fer. En aquest sentit, ha ironitzat sobre la presumpta actuació concertada quan ha manifestat que en el sumari “no hi ha ni un whatsapp entre la meva clienta i el govern o les entitats, i diuen que estava concertada. I com ho feia, per telepatia?”. La lletrada ha afegit que l'agenda Moleskine, que s'atribueix a l'ex-número dos d'Economia Josep Maria Jové, "deixa clar" que Forcadell "no assistia a les reunions per desenvolupar el full de ruta".

De l'actuació de la seva representada com a presidenta del Parlament ha defensat que les seves decisions les empara el principi d'inviolabilitat parlamentària i que "no era responsable" de l'activitat dels grups parlamentaris. També ha assenyalat que mai s'han qualificat de delicte les resolucions anteriorment declarades inconstitucionals pel Tribunal Constitucional, com es fa ara amb relació al Parlament de Catalunya.

Pel que fa al concepte de "violència normativa" usat per la Fiscalia, Arderiu l'ha volgut desacreditar indicant que es tracta d'una "invenció" no continguda al Codi Penal. L'advocada també ha atribuït al Ministeri Públic la manipulació de proves quan ha dit que "mutila" missatges de Twitter “quan s'hi diu alguna cosa que no els agrada".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides