L’advocacia de l’Estat discrepa de la Fiscalia sobre Junqueras

Es mostra favorable a permetre la presa de possessió com a eurodiputat del líder d'ERC
Oriol Junqueras, amb Gabriel Rufián
Oriol Junqueras, amb Gabriel Rufián

La petició d'Oriol Junqueras per poder sortir de la presó la setmana vinent per adquirir la plena condició d'eurodiputat compta amb el suport de l'Advocacia de l'Estat, publica El Mundo citant fonts jurídiques.

Si Junqueras enllesteix aquest tràmit, podrà beneficiar-se de la immunitat que és prerrogativa dels membres del Parlament Europeu, sobre la qual ha alertat la Fiscalia del Tribunal Suprem, que s'ha oposat aquest dimarts a la sortida de la presó del líder d'ERC argumentant que la immunitat causaria una paràlisi de la causa sobre el procés que ha etiquetat d'"inacceptable".

Segons la mateixa informació, fonts de l'Advocacia de l'Estat expliquen que la seva llum verda es basa en el precedent dels vistiplaus que van rebre els presos electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, que van sortir de la presó per prendre possessió dels seus escons al Congrés, i Raül Romeva, que va fer el mateix al Senat.

Aquesta discrepància entre l'Advocacia i la Fiscalia se suma a la que ja han mantingut amb relació al delicte més greu que han imputat als dirigents del procés encausats al Suprem. L'Advocacia va rebaixar l'acusació, de rebel·lió a sedició, mentre que la Fiscalia va mantenir que els dirigents processistes van cometre rebel·lió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides