Santi Vidal farà de jutge a Barcelona

Va ser apartat el 2015 per redactar una constitució catalana
santiago vidal
santiago vidal

Santiago Vidal ja té destinació per reprendre la seva carrera judicial. La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat destinar el magistrat al Jutjat Social número 27 de Barcelona, després d'estar quatre anys apartat de la carrera judicial.

En pocs dies, Vidal podrà prendre possessió de la plaça, a la Ciutat de la Justícia de la capital catalana.

El reingrés ordenat pel Suprem i el CGPJ tenia efectes des del 9 de març de 2018, quan es van complir els tres anys de la suspensió fixada inicialment pel CGPJ i, segons la sentència del Suprem, l'òrgan haurà de compensar econòmicament el jutge per aquest any que l'ha mantingut apartat.

Per tant, haurà de calcular els ingressos que hauria rebut des del 9 de març de 2018 fins al 21 de març del 2019, excloent activitats que hagi desenvolupat en aquest temps que siguin incompatibles amb l'exercici de jutge.

Després de la decisió del Suprem, el passat 12 de març, Vidal va dir que se sentia "molt incòmode" per tornar a ser jutge de l'Estat espanyol, ja que li hauria agradat poder-ho fer en el "sistema judicial de la república de Catalunya". "Malauradament, els fets posteriors a l'1 d'octubre del 2017 no em permeten complir aquell desig", va valorar. Ara es mostra "molt satisfet" de poder tornar a exercir de jutge, tot i que serà en l'àmbit social i no en el penal com fins al 2015.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides