El jutge notifica els embargaments a alts càrrecs del govern català processats per l’1-O

El magistrat no accepta que la fiança sigui pagada directament per la Caixa de Solidaritat
Amadeu Altafaj

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha notificat l'inici del procediment per embargar els béns de setze dels trenta alts càrrecs de la Generalitat processats per malversació arran de l'organització de la consulta independentista de l'1-O.

La Caixa de Solidaritat que l'independentisme ha creat per recaptar fons per pagar les fiances d'independentistes processats, havia dipòsit 3,7 milions d'euros el passat 8 de maig dels 5,8 milions corresponents a la fiança solidària que el jutge havia imposat als processats.

Però el jutge considera que des de la Caixa de Solidaritat no es pot dipositar directament cap fiança perquè no forma part del processament, sinó que aquesta fiança ha d'arribar directament de mans dels processats, per la qual cosa ha iniciat el procediment d'embargament.

La notificació del jutge ha estat enviada als processats acusats de malversació Aleix Villatoro, Antoni Molons, Joaquim Nin, Francesc Sutríes, Amadeu Altafaj, Rosa Vidal, Albert Royo, Pablo Raventós, Jaume Clotet, Josep Ginesta, David Palanques, David Franco, Natàlia Garriga, Rosa Maria Rodríguez, Josué Sallent i Xavier Puig.

Aquest matí, la número dos de la candidatura de JxCat a l'alcaldia de Barcelona, Elsa Artadi, ha criticat la decisió del jutjat número 13 de Barcelona sobre l'embargament de béns als alts càrrecs de la Generalitat processats per l'1-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides