Els presos electes reclamen la llibertat per recollir l’acta de diputats

Els advocats Andreu Van den Eynde i Jordi Pina entren un escrit al Tribunal Suprem
El judici del 1-O
El judici del 1-O

Jordi Pina i Andreu Van den Eynde han demanat formalment aquest dimecres al Tribunal Suprem la llibertat dels presos electes per poder exercir com a diputats i senadors després d'haver estat elegits en les eleccions generals del 28-A.

Jordi Sànchez i Oriol Junqueras hi van concórrer com a caps de llista al Congrés dels Diputats de Junts per Catalunya i d'Esquerra Republicana de Catalunya, respectivament. Jordi Turull va encapçalar la candidatura de JxCat per Lleida i Josep Rull, per Tarragona. Per la seva banda, Raül Romeva era candidat d'ERC al Senat.

Abans de les eleccions, fonts del Suprem ja van avançar que el tribunal permetria que els presos electes recollissin l'acta i votessin en els plens de les cambres. Tot i això, caldrà veure si l'alt tribunal, un cop formalitzades les actes, permet als presos exercir els seus drets.

Tot plegat comportaria que sortissin de la presó per assistir a les sessions del Congrés i del Senat. Aleshores caldria veure què passa amb el judici del procés, que podria quedar suspès.

De moment, el jutge Manuel Marchena només ha programat sessions fins al dia 20 de maig, vigília de la sessió de constitució del Congrés.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides