Esquerra guanyaria a Catalunya en escons i els socialistes en vots

Front i Vox entrarien i En Comú Podem, JxCat i PP perdrien escons, segons els sondejos
Sondeig eleccions 28 A a Catalunya

ERC guanyaria unes eleccions generals per primera vegada a Catalunya i obtindria els seus millors resultats amb 13-14 escons i un percentatge de vot del 21%.

Per la seva banda, el PSC obtindria 12-13 escons, però amb un percentatge de vot del 23%, i recuperaria així vots després de la forta baixada de les darreres eleccions.

En Comú Podem passaria a la tercera posició amb 8 escons i un 16% de percentatge de vot, perdria un terç dels vots i el lideratge a la cambra baixa.

Ciutadans mantindria els 5 escons, amb un percentatge de vot del 12%, un per Tarragona i els altres quatre per Barcelona, però passaria com a quart partit del Congrés, ara era el sisè.

Junts per Catalunya també obtindria 5 escons, però amb un percentatge del 10%, i perdria 3 escons dels 8 que té actualment a la cambra baixa.

El descens més gran el protagonitzaria el PP, que es quedaria amb 2 escons i un 7% de percentatge de vot, respecte als 6 diputats que té ara.

Dos partits antagònics irromprien a l'arc parlament, segons el sondeig de TV3. Tots dos ho farien amb 1 escó. Es tracta de Vox, amb un 6% de percentatge, i Front Republicà, amb un 4%.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari