El PSOE guanyaria clarament les eleccions i les dretes no sumarien

Esquerra guanyaria a Catalunya i l'extrema dreta de Vox irrompria amb força al Congrés dels Diputats
Sondeig eleccions 28 A

El PSOE seria la força més votada en les eleccions del 28A, segons el sondeig de GAD3 per a TVE i les televisions autonòmiques, entre elles TV3. Les tres formacions de dreta, PP, Cs i Vox, no sumarien majoria absoluta. Pel que fa a Catalunya, el sondeig assenyala una victòria del PSC en vots i d'Esquerra Republicana en escons.

La candidatura de Pedro Sánchez obtindria entre 116 i 121 escons, a molta distància del segon partit més votat. El Partit Popular de Pablo Casado perdria bona part de la seva representació i passaria a ser la segona força amb una forquilla d'entre 69 i 73 diputats.

Albert Rivera situaria Ciutadans en tercera posició, millorant els resultats del 2016. La formació taronja pujaria fins a un interval de 48-49 escons. Molt a prop s'hi situaria Podem i les confluències, que passaria a ser la quarta força a la cambra baixa, amb entre 42 i 45 diputats.

L'extrema dreta de Vox irrompria amb força al Congrés dels Diputats, amb una forquilla d'entre 36 i 38 escons.

Si es confirmessin els resultats que indica el sondeig, el Congrés dels Diputats dibuixaria un panorama complicat de gestionar a l'hora d'arribar a pactes. Per arribar a la majoria absoluta, situada als 176 diputats, el PSOE no en tindria prou amb Podem i necessitaria, com a mínim, els vots d'ERC.

El pacte amb Ciutadans tampoc arribaria a la majoria absoluta i caldria el suport d'altres formacions, per exemple el PNB, per arribar als 176 diputats.

A l'hora de buscar una majoria alternativa al PSOE, les tres dretes no sumarien majoria absoluta, de manera que seria impossible reeditar un govern com el d'Andalusia.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari