L’excomissari Villarejo admet la guerra bruta contra el sobiranisme

Assenyala davant d'un jutge a Andorra diversos agents de l'anomenada "policia patriòtica"
L'excomissari Villarejo
L'excomissari Villarejo

L'excomissari José Manuel Villarejo ha reconegut les operacions de guerra bruta per part de diversos agents de les forces de seguretat espanyoles per a perjudicar el sobiranisme i un partit en concret, Convergència i Unió, davant d'un jutge andorrà.

Segons avança en exclusiva el diari Ara, és el primer cop que es confessa en seu judicial les accions dutes a terme per part de l'anomenada "policia patriòtica".

Estarien implicats els agents de la Direcció Operativa Adjunta (DAO) de la policia espanyola, a càrrec del comissari Eugenio Pino, i per la unitat d'Afers Interns (UAI), sota responsabilitat del comissari Marcelino Martín-Blas.

La declaració de Villarejo arriba arran de la denúncia per delictes de coaccions interposada per la família Cierco, accionistes de la Banca Privada d'Andorra. Es va presentar l'octubre de 2016.

Un dels accionistes propietaris de la BPA, Higini Cierco, va presentar aquesta querella contra Martín-Blas, excap d'Afers Interns de la Policia espanyola, i l'exagregat d'Interior de l'ambaixada d'Espanya a Andorra, l'inspector Celestino Barroso. Els acusa de delictes de coaccions i de xantatge per l'operació que presumptament van confeccionar el juny del 2014 per obtenir les dades dels comptes bancaris dels familiars de l'expresident Jordi Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides