Tinent coronel Baena: “el clima era clarament insurreccional”

Reprodueix vídeo

El tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, cap de la policia judicial a càrrec de la investigació sobre l’organització de l’1-O ha afirmat que "quan comencem a prendre declaracions van començar les mobilitzacions. Al principi tenien un caràcter de protesta, es concentraven a les portes de la nostra caserna. Però arran dels fets del 19 i el 20 de setembre amb la intervenció a Unipost i l'operació de registre en diferents àmbits de la Generalitat es van incrementar les concentracions i el clima era clarament insurreccional".

D’aquesta manera ha qualificat Baena en la seva declaració com a testimoni davant el Tribunal Suprem la situació que hi havia a Catalunya durant els dies àlgids del procés que van desconvocar en la celebració de la consulta independentista de l’1 d’octubre del 2017. El tinent coronel Baena és qui va signar els informes policials de la investigació al procés i l’organització de l’1-O amb els quals s’han fet les instruccions de les causes que s’han seguit al Suprem, al jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona i a l’Audiència Nacional.

Baena ha afirmat que "la situació a Catalunya era un polvorí. Els policies que teníem un mínim de responsabilitat sabíem que qualsevol incident petit podia derivar en una escalada incontrolable. Afortunadament no va anar així".

Es dona la circumstància que les defenses dels líders independentistes que estan sent jutjats al Suprem han posat en qüestió la imparcialitat de Baena en la instrucció de la causa, perquè se l’identifica amb un usuari de perfil a Twitter en el qual es van publicar missatges contra els líders independentistes i contra el procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides