Finançament europeu per la línia de crèdits socials de MicroBank

Antonio Vila, president de MicroBank, i Alessandro Tappi, Director Gen
Antonio Vila, president de MicroBank, i Alessandro Tappi, Director General d'Inversions del FEI

Antonio Vila, president de MicroBank, i Alessandro Tappi, director general d'Inversions del FEI, han formalitzat el nou acord entre ambdues entitats que permetrà dur a terme un pla d'inversió de 50 milions d'euros destinat a l'emprenedoria social a Espanya. Aquest acord, el primer entre ambdues entitats amb aquesta finalitat específica, permetrà a MicroBank oferir préstecs a llarg termini i sense garanties a empreses socials a tota Espanya durant els pròxims dos anys i mig.

En el marc d'aquest programa recolzat per la UE, MicroBank centrarà primordialment la seva activitat en empreses orientades a la integració social i laboral, autonomia i atenció a persones en situació de discapacitat i dependència, a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social, activitats interculturals i protecció del medi ambient. Per poder optar als préstecs EaSI Empresa Social, les empreses han de tenir un objectiu social explícit, una activitat econòmica recurrent que no superi els 30 milions d'euros en facturació i un model de governance inclusiu i responsable amb una limitació en el repartiment de beneficis del 30%.

L'import mitjà que s'estima per operació és de 100.000 euros, podent arribar a finançar operacions per un valor màxim de 500.000 euros. El termini màxim de devolució pot arribar a 10 anys i s'espera que 500 empreses socials puguin beneficiar-se d'aquest conveni.

Alessandro Tappi, director general d'Inversions del FEI, ha assenyalat que “estem encantats de poder ajudar a MicroBank a llançar un nou producte dirigit a empreses socials a Espanya. MicroBank és un operador clau en el mercat espanyol de petites i mitjanes empreses i aquest acord permetrà que més emprenedors socials puguin beneficiar-se de noves oportunitats de finançament. El FEI ha proporcionat finançament per valor de 327 milions d'euros a emprenedors socials i microempresaris a Espanya i es congratula que aquesta operació continuï aportant finançament sostenible als qui més ho necessiten”.

Per la seva part, Antonio Vila, president de MicroBank, ha afirmat que “gràcies al suport rebut del Fons Europeu d'Inversions a través d'aquest acord, MicroBank pot potenciar la seva oferta de finances amb impacte social llançant una nova línia de préstecs especialment adaptada a les necessitats de les empreses socials”. Vila també ha indicat que “confiem que la possibilitat d'accedir a finançament a llarg termini sense necessitat d'aportar garanties ajudarà moltes empreses socials a aprofitar el fort creixement previst per als pròxims anys en la demanda dels seus productes i serveis”.

Finalment, Marianne Thyssen, comissària Europea d'Ocupació, Assumptes Socials, Capacitats i Mobilitat Laboral, ha volgut “felicitar a MicroBank per aprofitar l'oportunitat brindada pel Pla Juncker per promoure una Europa més social”. La comissària també s'ha congratulat perquè “milers d'empreses socials espanyoles tindran ara un millor accés al finançament per promoure projectes d'integració i contribuir a una societat espanyola més justa i inclusiva”.

El Mecanisme de Garantia del programa EaSI es va llançar el juny de 2015 i està finançat per la Comissió Europea i gestionat pel Fons Europeu d'Inversions. Les empreses socials que desitgin sol·licitar un préstec a l'empara del programa EaSI poden acudir directament a qualsevol sucursal de CaixaBank, ja que el FEI no dona suport financer directe a les empreses, sinó que posa a la seva disposició aquesta línia de crèdit a través d'intermediaris financers locals, tals com les entitats de microfinançament, finançament social i de garantia, de la mateixa manera que bancs actius en els 28 països de la UE i altres països que participen en el programa EaSI. Aquests intermediaris tracten directament amb les parts interessades per donar suport en el marc de la Garantia EaSI.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides