El sector d’Acció Social també fa vaga aquest 8 de març

Els sindicats majoritaris denuncien que la patronal bloqueja la negociació del conveni col·lectiu
CCOO i la UGT

CCOO i la UGT han convocat una vaga de 24 hores per aquest divendres 8 de març en el sector d'Acció Social en protesta perquè "La Confederació", patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, "ha rebutjat la proposta sindical que consistia en la signatura d'un acord parcial sobre taules salarials per al 2019 amb uns increments del 3% i una nova classificació de grups professionals que equipari els títols de grau universitaris a l'antiga categoria de llicenciats i reconegui altres perfils professionals existents al sector".

Els sindicats majoritaris afirmen en un comunicat que han proposat una fórmula d'acord parcial del conveni sobre les taules del 2019 per a garantir un increment salarial immediat, evitant així entrar en la dinàmica de congelació que suposaria no incrementar salaris fins al final de la negociació del conjunt del conveni.

Així, "davant la negativa patronal a acordar qualsevol millora que impliqui costos si no ha estat prèviament beneïda per les administracions, CCOO i la UGT convoquem vaga al sector per avançar en la millora de les condicions de treball, instant la patronal "La Confederació" a què desisteixi de la seva postura merament intermediària i assumeixi el seu paper com a part legitimada per arribar a acords".

Pels sindicats, "el conveni col·lectiu d'Acció Social amb infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc regula, principalment, serveis externalitzats de la cartera de Serveis Socials de Catalunya com els centres de protecció de menors (CRAE's, CREI, centres d'acolliment…), serveis adreçats a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles, a famílies en situació de risc social i d'exclusió social, etc., i afecta a prop de 13.000 treballadors i treballadores a Catalunya i que són els professionals d'aquests serveis socials externalitzats".

En el context de la jornada reivindicativa del 8 de març, CCOO i la UGT diuen que "amb una presència majoritària de dones en condicions de treball precàries, és inajornable entomar la negociació del conveni per donar un salt qualitatiu que garanteixi el manteniment del poder adquisitiu, les dificultats per a conciliar la vida laboral, personal i familiar, la protecció a la maternitat i la lactància natural des del primer dia, la prevenció i protecció davant qualsevol tipus d'agressió (verbal, física, sexual…)".

Els treballadors del sector d'acció social estan cridats a fer vaga aquest divendres Dia Internacional de la Dona, en una aturada de 24 hores, però també a fer aturades parcials els dijous del mes de març, dies 14, 21 i 28.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides