Allau de crítiques per la piulada masclista de Toni Albà a Arrimadas

L'Institut de la Dona investiga els insults després que la diputada popular Andrea Levy els denunciés
Toni Albà
Toni Albà

La piulada masclista que ha fet l'actor i humorista Toni Albà sobre Inés Arrimadas, que ahir diumenge va viatjar a Waterloo, està portant molta cua. Albà compara la líder de Ciutadans amb una prostituta. "Bon viatge a Waterloo!! (Vigila no passis de llarg i vagis a petar a Amsterdam… allà estaries com a casa i a més a més tindries tots els teus drets laborals respectats", diu el desafortunat i masclista missatge de l'actor, que col·labora en el programa Polònia de TV3.

El tuit ha tingut nombroses respostes. Entre elles, diverses veus feministes han lamentat el sentit del missatge i el fons de l'insult. Bel Olid ha denunciat que s'hagi fet servir el terme "puta" com a insult, i Elisenda Alamany, per altra banda, ha reivindicat una manera diferent d'avançar cap a un canvi nacional i social.

D'altra banda, la diputada del Partit Popular, Andrea Levy, fins i tot ha presentat una denúncia davant de l'Institut de la Dona. "És imprescindible seguir treballant contra totes les formes de maltractament i humiliació a les dones, també des de les xarxes socials. Per això us animo a analitzar aquest tuit i determinar si constitueix un cas de masclisme com tants missatges així que hem de suportar", diu Levy.

La direcció del programa Polònia i la de la seva productora Minoria Absoluta manifesten que no comparteixen "en absolut" el contingut de la polèmica piulada. "Els comptes dels actors i altres membres de l'equip del programa són de caràcter personal i només els seus titulars en són responsables". El mateix director del programa, Toni Soler, a resposta Albà dient: "Ni punyetera gràcia, Toni".

També la CCMA ha condemnat els comentaris masclistes de Toni Albà contra Arrimadas.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya, que també ha denunciat els comentaris, ha recordat que Albà no és un actor "contractat ocasionalment; forma part de l'equip del programa Polònia que té un contracte estable amb TV3", i alhora ha recordat el llibre d'estil de la televisió pública catalana.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides