Masquefa denuncia la Generalitat i l’AMB per l’abocador de Can Mata

Exigeix el pagament de les clàusules compensatòries per les repercussions mediambientals que genera l'equipament
Abocador de Can Mata
Abocador de Can Mata

L'Ajuntament de Masquefa ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per reclamar el compliment del conveni que ambdues institucions van signar amb l'Ajuntament d'Hostalets de Pierola per a la gestió de l'ECOPARC4, ubicat en aquest darrer municipi de l'Anoia.

Asseguren que les dues institucions els han "denegat i/o ignorat els diversos requeriments" que han presentat sol·licitant compensacions econòmiques per les repercussions negatives de l'abocador de Can Mata.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament recorda que l'ARC i l'AMB tenen l'obligació de mitjançar en cas que s'hagin de realitzar "compensacions per les repercussions mediambientals". I, afegeixen, les avaluacions d'impacte mostren com a Masquefa "se superen els llindars mínims de salubritat en les immissions d'olors".

Des de l'Ajuntament insisteixen en el fet que estan patint un "greuge comparatiu" respecte als Hostalets de Pierola. Cal recordar que, segons dades del mateix consistori, la compensació que reben per les molèsties que ocasiona l'abocador se situaria en el 10% del que reben Els Hostalets.

El nou recurs arriba després que el consistori hagi iniciat una campanya de signatures al municipi, amb el suport de tots els grups municipals, per exigir el tancament de l'abocador de Can Mata. A hores d'ara, afirmen, superarien les 2.000 adhesions.

A més, cal recordar que Masquefa també ha dut al consistori veí als jutjats després de les reiterades demandes d'informació que han presentat, relacionades amb l'abocador i en el si de la Comissió d'Informació i Seguiment del Dipòsit de Can Mata, i que no han rebut resposta.

D'altra banda, a finals de novembre de l'any passat, els ajuntaments de Masquefa i Piera i el Consell Comarcal de l'Anoia van presentar al·legacions conjuntes contra el projecte d'ampliació del macroabocador de residus urbans de Can Mata –allà s'hi llencen les deixalles de bona part de l'àrea metropolitana. Reclamen que es tanqui la instal·lació "donat el greu perjudici que venen patint els veïns".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides