La Moncloa desmenteix que Sánchez es plantegi uns eleccions el 14 d’abril

El president denuncia que la dreta i els independentistes van contra uns pressupostos bons pels ciutadans
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

La Moncloa ha negat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, estigui estudiant convocar eleccions generals anticipades pel pròxim 14 d'abril, com havia avançat l'agència EFE.

En cas de convocar-se en aquesta data, indicava aquesta agència citant fonts de la Moncloa, les eleccions a les Corts Generals es farien un mes i mig abans de les eleccions municipals, autonòmiques (no en totes les comunitats) i europees que estan convocades pel 26 de maig. Segons El Confidencial, no obstant això, fonts properes a Pedro Sánchez neguen "totalment" aquesta possibilitat.

Aquest mateix dilluns, a través de les xarxes socials, Pedro Sánchez ha afirmat que" la política fa estranys companys de llit", ja que "l'independentisme votarà contra uns pressupostos socials bons per Catalunya", i els partits de la dreta del Congrés (PP i Cs) votaran "en contra d'uns pressupostos socials bons per Espanya".

Si finalment hi ha eleccions generals el 14 d'abril, coincidint amb el 88 aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola, el govern central hauria de dissoldre les Corts Generals i convocar eleccions la setmana que ve, concretament el 19 de febrer, per complir amb els 54 dies que estableix la llei.

S'havia apuntat que Sánchez també hauria estudiat aprofitar la convocatòria electoral del 26 de maig per convocar eleccions generals, però que aquesta possibilitat no hauria agradat els dirigents territorials del PSOE, que consideren que fer coincidir tantes eleccions embrutaria uns possibles bons resultats on ara governen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides