Torra diu que arriba “l’any de la república”

El president, criticat per l'ANC, crida els catalans a mobilitzar-se
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha cridat els catalans aquest cap de setmana a la "màxima mobilització" i a preparar-se per "l'any de la unitat, la llibertat i la república". També ha manifestat que "si mai pensés que no puc portar el país a la independència, plegaria".

Torra, que ha pronunciat aquestes paraules durant el congrés fundacional de la Crida Nacional per la República, l'espai polític promogut per l'expresident Carles Puigdemont, ha calcat el missatge difós els darrers anys per l'ANC, per exemple, per donar la benvinguda als anys 2016 i 2017.

El president de la Generalitat, per cert, ha rebut  les crítiques de l'ANC, que l'ha etiquetat d'"autonomista". Elisenda Paluzie, la presidenta d'aquesta organització, s'ha preguntat on queda allò de "ni un pas enrere", un dels lemes de l'independentisme processista.

La unitat referida per Torra sembla impossible en els termes desitjats per la Crida de Puigdemont, ja que ERC es nega a concórrer en les mateixes llistes electorals que les formacions sorgides de l'espai polític de Convergència. El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha rebutjat fer costat la Crida, tot afegint que no és la seva feina arreglar "el problema d'unitat del centre-dreta català".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides