L’incendi de Badalona va desbordar els bombers, segons els sindicats

La tragèdia posa de manifest "la manca de recursos tant humans com tècnics i materials dels Bombers"
L'incendi de Badalona

Els sindicats representatius del cos de Bombers de la Generalitat han assegurat aquest dimarts que l'incendi de Badalona de dissabte amb tres víctimes mortals "desbordava la capacitat de resposta dels primers bombers" per la simultaneïtat d'accions i salvaments que havien de realitzar.

En una roda de premsa, el representant d'UGT, Antonio del Río, al costat de membres dels sindicats CATAC, CSIF, CCOO i COS, ha llegit un comunicat conjunt en el qual han ressaltat que, "gràcies a la perícia i professionalitat" dels primers bombers que van arribar a l'incendi, van poder salvar cinc membres d'una família d'un cinquè pis.

Han detallat que van realitzar "una maniobra amb l'autoescala d'alt risc, ja que es van sobrepassar els límits de treball de l'escala", davant el foc al bloc de deu plantes al número 244 de l'avinguda Marquès de Mont-roig del barri de Sant Roc de Badalona.

"Gràcies a això i a la contundent i ràpida resposta dels bombers de l'Ajuntament de Barcelona, del SEM i l'heroic rescat de veïns i policia local per la façana posterior, avui no hem d'estar lamentant més víctimes", han manifestat. L'incendi va deixar tres morts i una trentena de persones afectades.

Els sindicats també han explicat que el foc es va originar al primer pis per "una sobrecàrrega en una instal·lació vella i obsoleta amb una escomesa punxada".

L'incendi posa de manifest "la manca de recursos tant humans com tècnics i materials dels Bombers de la Generalitat", segons els sindicats del cos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides