El rei reivindica la bandera espanyola com a símbol de tots

Reprodueix vídeo

Tot i que Felip VI no ha fet cap referència directa a Catalunya en el seu discurs, ha reivindicat aquest diumenge la bandera espanyola com a "signe de la seva sobirania i independència" i de la seva "unitat i integritat".

"Una bandera de tots amb un escut que és un reflex de la nostra història i diversitat i que representa també la nostra confiança en el futur, el nostre desig de seguir construint una societat lliure i democràtica d'acord amb els principis recollits a la nostra Constitució", ha afegit el monarca en el seu discurs amb motiu de la Pasqua Militar, celebrada al Palau Reial de Madrid.

Per la seva banda, la ministra de Defensa, Margarita Robles, s'ha mostrat "orgullosa" del paper de la Constitució espanyola com a marc de convivència a l'Estat en la qual "tothom hi té cabuda", amb la garantia de "l'imperi de la llei i el respecte als valors democràtics".

Felip VI també ha recordat la celebració recent 40è aniversari de la Constitució i ha agraït la "profunda identificació" dels membres de les forces armades, de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i els serveis d'Intel·ligència.

A Barcelona, la Pasqua Militar s'ha celebrat al Palau de Capitania amb la presència de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i del president del Tribunal Superior de Justícia a Catalunya, Jesús María Barrientos.

Davant la presència del màxim responsable dels Mossos, Miquel Esquius, el representant institucional de les Forces Armades a Catalunya, Fernando Aznar, ha demanat que els Mossos actuïn en sintonia amb els cossos de seguretat de l'Estat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides