El judici a Trapero, després de l’estiu

La càrrega de feina del tribunal impedirà que comenci abans
Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero

El major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, que va ser la màxima autoritat policial del cos fins a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, no serà jutjat abans del pròxim estiu.

La càrrega de feina que suporta el tribunal que ha de jutjar-lo per la presumpta comissió d’un delicte de rebel·lió no permetrà que se celebrin sessions de la vista oral fins aleshores, tot i que s'ha fixat per aquest gener la vista de l’article de previ pronunciament. Llavors es decidirà si l’Audiència Nacional és competent per jutjar aquesta causa, en el marc de la qual també s’acusa de rebel·lió l’exdirector dels Mossos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig, i de sedició a la intendent Teresa Laplana.

Els polítics, el gener
En canvi, aquest mateix mes de gener es preveu que comenci el judici als 18 dirigents del procés encausats. Aquest dimarts, els advocats han sol·licitat que la causa sigui jutjada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya durant una vista que ha de servir al Tribunal Suprem per començar a enllestir les qüestions prèvies abans d’acabar l’any.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari